رییس مرکز استعدادهای درخشان دانشگاه یزد با اعلام این خبر افزود: مرجان انتظاری با رتبه ۱۹ در رشته آمار، مهسا میرزایی با رتبه ۱۷ در رشته شیمی، سیدحمید منتظری با رتبه ۱۷ در رشته مهندسی برق، علیرضا مورکی علیآباد با رتبه ۲۳ در رشته شیمی و مریم شایق با رتبه ۲۴ در رشته مهندسی برق، پنج نفر از اعضای افتخار آفرین تیم شش نفره دانشگاه هستند که در مردادماه جاری در مرحله نهایی المپیاد یادشده شرکت کردند.
وی درباره این المپیاد توضیح داد: تاکنون بیست دوره المپياد علمی دانشجويی کشور از سال ۱۳۷۵ بوسيله سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شده است. با توجه به هدف گسترش هر چه بيشتر المپياد و برگزاری آن در رشته های مختلف و در سطوحی گستردهتر ، المپياد ابتدا با ۶ رشته و در حال حاضر در ۱۷ رشته برگزار ميشود. به گفته وی دانشجويان سال سوم به بالای رشتههای المپياد، میتوانند در المپياد دانشجويی شرکت کنند. المپياد به دو روش متمرکز و غيرمتمرکز برگزار میشود. دکتر تدین در تشریح روش متمرکز گفت: دانشجويان سال سوم به بالای مقطع کارشناسی با شرکت در آزمون کارشناسیارشد (به منزله آزمون مرحله اول المپياد) علاقهمندی خود را اعلام میدارند و در صورت کسب حد نصاب نمره علمی (بدون اکتساب معدل) به مرحله دوم يا مرحله نهايی راه میيابند. وی درخصوص روش غير متمرکز نیز گفت: دانشجويان سال سوم به بالای مقطع کارشناسی با شرکت در آزمون المپياد (غيرمتمرکز) میتوانند در المپياد شرکت کنند. در اين روش در همه رشتههای المپياد، دانشگاههای کشور به ۸ قطب دانشگاهی تقسيم میشوند و تيم¬های معرفی شده هر دانشگاه ابتدا در مرحله نيمه نهايی و درقطبهای هشتگانه به طور همزمان با يکديگر به رقابت میپردازند. سپس برگزيدگان هر قطب از مرحله نيمه نهايی المپياد، در کنار برگزيدگان مرحله اول المپياد دانشجويی که از طريق المپياد متمرکز معرفی میشوند در آزمون نهايی شرکت میکنند. به گفته وی، دانشگاههای استانهای فارس، بوشهر، کهگلویه و بویراحمد و یزد در قطب شش كشوري قرار گرفتهاند. رییس مرکز استعدادهای درخشان با اشاره به اینکه برگزيدگان المپياد در هر يك از رشتههاي المپياد در دو مرحله معرفي ميشوند و تسهيلاتی برای برگزيدگان المپيادهای علمی و دانشجويی در نظر گرفته میشود، گفت: تسهيلاتي كه تاكنون براي برگزيدگان المپيادها به تصويب رسيده، بدین شرح است:
۱- دانشجو (رتبههاي اول تا سوم المپيادهاي دانشجويي) در صورت قبولي در دوره دكترا (PhD) يا دكترای تخصصي ميتواند از بورس تحصيلي وزارت علوم، تحقيقات و فناوری يا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (حسب مورد) بهرهمند شود و برابر مدت استفاده از بورس تحصيلي به وزارت مربوط تعهد خدمت دهد. محل خدمت اينگونه دانشجويان با توجه به اولويتها و علايق خودش تعيين شود.
۲-دانشجو (رتبههاي اول تا سوم المپيادهاي دانشجويی) در طول تحصيل در دورههای تحصيلات تكميلی میتواند براي ارائه مقاله در كنفرانسهاي خارجي از تسهيلاتی كه از سوي وزارت مربوط تأمين میشود، استفاده كند.
۳- رتبه اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی دانشجویی کشور می توانند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد متناسب با تعداد داوطلب و ظرفیت هر رشته محل در دفترچه شماره ۲ کارشناسی ارشد، با معرفی مرکز المپیاد سازمان سنجش، مستقیما توسط دانشگاهها پذیرفته شوند.
۴- نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور با تایید سازمان سنجش آموزش کشور که متقاضی دریافت بورس دکترای خارج از کشور باشند، میتوانند برای تشکیل پرونده با رعایت ضوابط و معرفی مرکز المپیاد به اداره بورس مراجعه نمایند.
۵- نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور با تایید سازمان سنجش آموزش کشور می توانند از بورس تحصیلی نخبگان استفاده کنند.
۶- نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور با تایید سازمان سنجش آموزش کشور و معرفی بنیاد ملی نخبگان به نظام وظیفه میتوانند خدمت سربازی را با سپری کردن یک دوره آموزش نظامی و انجام پروژههای پژوهشی روی موضوعات مورد نیاز کشور بگذرانند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024